Időjárási, környezeti és talajszenzorok
A növények életében, növekedésében a legfontosabb szerepe az időjárási és környezeti hatásoknak van

Ha nem süt eleget a nap, akkor a növények nem jutnak kellő mennyiségű hősugárzáshoz. Ha a hőmérséklet nem elég magas, akkor a növények nem fejlődnek rendesen. Ha nem esik elég eső, akkor nem kapnak elég vizet a növények, és elszáradnak.

Ezek azok a tények, amiket azok is ismernek, akik nem foglalkoznak mezőgazdasággal. Ugyanakkor a legtöbben már nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy bizonyos időjárási értékek adott konstellációjától függ kizárólag az, hogy bizonyos megbetegedések (pl. gombás fertőzések) megjelennek vagy sem. A rendszer képes előre jelezni az időjárási adatokat, és ezzel pontosan megmondani azt is, hogy mikor kell permetezni ahhoz, hogy a lehető legjobban elkerüljük a termés károsodását. Ezen kívül a rendszer rögzít mindent, ami történt a területen, ezáltal azt is pontosan meg tudjuk mondani, hogy mikor optimális a betakarítás időpontja.

Az időjárástól, a talajtól és a növényektől gyűjtött adatok kulcsfontosságúak a gazdaságok pontos és hatékony ellenőrzéséhez. 10-15 percenként az adatok birtokában szorosan figyelemmel kísérjük a gazdaság állapotát, és ha szükséges, szerkesztjük a tervet és a helyes irányba tereljük a gazdát. Ezért a nedvességről, a talaj és az időjárás hőmérsékletéről, valamint a növények egészségéről szóló információk kiemelkedően fontosak a siker szempontjából.

Orrhosszal a világ előtt
A Farm42 egy komplex új generációs mesterséges intelligenciára épülő öntanuló képességekkel bíró szoftver, amelyik a begyűjtött adatokat tisztítja, rendszerezi, elemzi, és következtetéseket von le belőlük.
A Farm42 egy komplex új generációs mesterséges intelligenciára épülő öntanuló képességekkel bíró szoftver, amelyik a begyűjtött adatokat tisztítja, rendszerezi, elemzi, és következtetéseket von le belőlük.
Technológia + mezőgazdasági szakértelem = jobb minőség, magasabb hozam, alacsonyabb költségek, magasabb bevétel és profit.
A FARM42 egy szoftverfejlesztő vállalat által kifejlesztett technológia. Elsődleges célunk az intelligens problémamegoldás és újszerű alkalmazások kifejlesztése, amelyek segítik partnereinket egy lépéssel a mezőgazdasági piac előtt. Segítségünkkel a gazdálkodók számára lehetővé válik az egészségesebb és jobb minőségű termékek jobb jövedelmezőséggel történő termesztése. Új megközelítést alkalmazunk a mezőgazdasági termékek és szoftverek megoldásaiban, és felhasználjuk az út során szerzett tapasztalatainkat.
Lépjen velünk kapcsolatba!